Työkykypalvelut

Kuvituskuva.

Maahanmuuttajavanhemmille suunnattu suomen kielen ja perustaitojen koulutus

Live Palveluiden ja HEO:n maksuton suomen kielen ja perustaitojen koulutus vastaa pääkaupunkiseudun ylikotoaikaisten maahanmuuttajavanhempien tarpeisiin.

Tietoa palvelusta:

Kenelle palvelu on suunnattu?
Koulutus on suunnattu kotoajan ylittäneille maahanmuuttajavanhemmille, tavoitteena on nopeuttaa heidän työllisyyspolkujaan ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan päästä osaksi työelämää.

Milloin?
Koulutus järjestetään ajalla 18.8.2021 - 22.12.2021, mutta mukaan voi hakeutua omien aikataulujen mukaan.

Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12.45 - 16.00 HEO.n tiloissa osoitteessa Bulevardi 31, 2. kerros.

Torstaisin ja perjantaisin klo 12.45-16.00 Liven tiloissa osoitteessa Tenholantie 12, 2. kerros.
 
Kuinka hakeutua mukaan palveluun?
Mukaan voi hakea täyttämällä hakulomakkeen
 
Sisältö:
Koulutus kehittää osallistujien kielitaitoa, tavoitteena on kielitaitotason saavuttaminen B-tasolle tai sellaiselle tasolle, jolla pärjää työelämässä tai jatko-opinnoissa. Lisäksi tavoitteena on oppia tuntemaan suomalaista työelämää ja löytää jokaiselle oma paikkansa työelämässä. Koulutus tutustuttaa opiskelijat erilaisiin työympäristöihin, ammattivaihtoehtoihin ja työelämän pelisääntöihin, ja kurssin aikana opiskellaan esimerkiksi ansioluettelon tekemistä. Opiskelija pääsee vaikuttamaan koulutuksen sisältöön ja voi kertoa toiveitaan opiskeltavien asioiden ja työllistymisensä suhteen.
 
Lähiopetusta on enintään 20 tuntia viikossa, osa viikosta on suomen kielen opetusta ja osa työelämäopintoja ja työhön ohjautumista. Opetus on käytännönläheistä ja toiminnallista. Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opetussuunnitelma.
 
Ota yhteyttä:
Jenni Heinineva
p. 040 662 0010
etunimi.sukunimi@inlive.fi