Liven toiminnot jatkuvat pääasiassa etäpalveluina (päivitetty 8.4.2021 klo 14.28). Lue lisää

Työkykypalvelut

Kuvituskuva. Ruutupaitainen poika lähikuvassa hymyilee.

Yleisen toimintakyvyn arviointi PCA

Yleisen toimintakyvyn arviointimenetelmä PCA on lääkärin toteuttama työ- ja toimintakykyarvio, jonka tarkoituksena on kartoittaa kokonaisvaltaisesti asiakkaan työ- ja toimintakykyä sekä mahdollista kuntoutuksen tarvetta. Menetelmä antaa tarkkaa tietoa asiakkaan toimintakyvystä perustuen sekä asiakkaan omaan arvioon että lääkärin johtopäätöksiin.

Tietoa palvelusta:

Kenelle palvelu on suunnattu?

PCA-arvio sopii työttömyyseläkettä tai sairauspäivärahaa hakeville henkilöille, joiden työ- ja toimintakyvystä tarvitaan lisätietoa.

Kuinka hakeutua palvelun pariin?

Kelan, työeläkelaitoksen tai työterveyshuollon kautta ja niiden tilaamina. PCA-tutkimus soveltuu esimerkiksi näiden tahojen tilaamaksi lisätutkimukseksi asiakkaan toimintakyvystä ja kuntoutustarpeesta.

Ota yhteyttä:

Tarja Pasanen, puh. 040 575 7442

Toteutus:

PCA -tutkimuksessa asiakas arvioi omaa toimintakykyään täyttämällä kyselylomakkeen terveydentilastaan. Sen jälkeen menetelmään koulutettu lääkäri täyttää saman kyselylomakkeen asiakkaalle tekemänsä kliinisen tutkimuksen ja haastattelun perusteella. Lääkäri laatii arvion asiakkaan toimintakyvystä tutkimusten ja kyselylomakkeiden perusteella.

Toimipaikka:

Tenholantien toimipaikka