Työhönvalmennuspalvelut

Live-palvelut-tyohonvalmennus-koto-sib

Työllistävä valmennus maahanmuuttajille

Koto-Sib -ohjelma on nopea reitti työllistymiseen, suomen kielen oppimiseen ja suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumiseen. Tavoitteena on työllistyminen suomen kielen opiskelun, työssäoppimisen ja työhönvalmennuksen avulla. Ohjelmaan kuuluu yksilö- ja ryhmämuotoista valmennusta, jonka tarkempi sisältö muovautuu jokaisen yksilöllisten valmiuksien mukaan.

Palvelun sisältö:

Kenelle palvelu on suunnattu?

Työikäisille maahanmuuttajille joilla on oleskelulupa ja jotka ovat TE-toimistossa työttöminä työnhakijoina.

Kuinka hakeutua palvelun pariin?

Hakulomakkeen ohjelmaan löydät täältä.

Palvelun kesto:

 6 kk

Toimipaikka:

Pasilan toimipaikka

Ota yhteyttä:

Jenni Heinineva, p. 040 662 0010

Sisältö:

Työllistymisreitti on aina yksilöllinen ja siksi teemme jokaiselle ohjelman alussa alkuhaastattelun sekä työ- ja toimintakyvyn kartoituksen, jossa määritellään henkilön suomen kielen taso ja työelämävalmiudet sekä laaditaan tarkemmat ura- ja opiskelusuunnitelmat. Valmennuksen tarkempi ohjelma määräytyy alkukartoituksen perusteella.

Ohjelmassa on mahdollista olla mukana kokoaikaisena tai osa-aikaisena:

  • Kokoaikaiseen ohjelmaan voi kuulua valmennettavan kielitaidosta riippuen suomen kielen opintoja, joiden tarkoituksena on saavuttaa työllistymisen mahdollistava kielitaidon taso. Lisäksi valmennettava työskentelee ulkopuolisessa työpaikassa tai Liven työelämäympäristöissä. Meillä valmennettavat voivat työskennellä kahvilapalveluiden, kiinteistönhuolto- ja saneerauspalveluiden, kokoonpanopalveluiden sekä logistiikan työelämäympäristöissä.
  • Osa-aikainen ohjelma: Valmennettavalle etsitään suoraan sopivaa työ- tai työkokeilupaikkaa ilman kieliopetusta tai jaksoa työelämäympäristössä. Valmennettava voi halutessaan osallistua myös erilliselle iltaisin järjestettävälle työhakukurssille. Kurssin aikana häntä tuetaan työ- tai työssäoppimispaikan etsimisessä, työsuhteen aloituksessa ja työssä pysymisessä.