Liven toiminnot jatkuvat pääasiassa etäpalveluina (päivitetty 8.4.2021 klo 14.28). Lue lisää

Kuntouttava työtoiminta

Kuvituskuva. Puhdistuspalveluiden työelämäympäristön valmennettava pesemässä ikkunaa.

Puhdistuspalveluiden työelämäympäristö

Puhdistuspalveluiden työelämäympäristössä työtehtäviin kuuluu asiakastöinä muun muassa ylläpito- ja perussiivousta sekä käyttöönotto- ja tehostettua siivousta erilaisissa toimintaympäristöissä. Työtehtäviin voi kuulua myös pinta- ja tekstiilihuoltoa, pesulapalveluita, erilaisten koneiden käyttöä, majoitustilojen huoltotehtäviä, asiakaspalvelutehtäviä sekä viherkasvien hoitoa.

Tietoa työelämäympäristöstä:

Kenelle palvelu on suunnattu?

Osatyökykyisille tai pitkäaikaistyöttömille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseensä.

Kuinka hakeutua palvelun pariin?

Liven työllistämisen tukipalveluiden, esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan tai työhönvalmennuksen ohjaamina.

Sisältö:

Työtehtävät soveltuvat kaikille kiinnostuneille, sillä niissä huomioidaan jokaisen aikaisempi työkokemus ja ammatillinen koulutus. Erityistä osaamista ei vaadita, aito kiinnostus riittää.

Puhdistuspalveluiden työhönvalmennusryhmän työtehtävät ovat asiakastöitä ja niissä noudatetaan oikeita työtapoja, menetelmiä ja käytetään kuhunkin työtehtävään ja kohteeseen parhaiten soveltuvia työvälineitä. Työvalmentaja ohjaa ja opastaa työtehtävissä, mutta taitojen karttuessa valmennettava voi työskennellä myös itsenäisesti.

Tutkinnon osat:

Ammattiopisto Liven opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa työelämäympäristössä eri tutkinnon osia (huonekasvien huoltopalvelut, tekstiilinhuoltopalvelut, perussiivouspalvelut sekä siivouspalvelut).

Muut saavat osaamistodistuksen, joka perustuu tutkinnon osiin.

Lisätiedot:

Satu Vienola, p. 040 621 1918

Toimipaikka:

Päätoimipaikat sijaitsevat Tenholantien ja Pasilan toimipaikoissa.
Työkohteet sijaitsevat muun muassa Invalidisäätiön kiinteistöissä eri puolilla pääkaupunkiseutua ja liikkuminen kohteisiin tapahtuu tarvittaessa Liven järjestämillä yhteiskuljetuksilla yhdessä ohjaajan kanssa.