Kuntouttava työtoiminta

Kuvituskuva. Puhdistuspalveluiden työelämäympäristön valmennettava pesemässä ikkunaa.

Toimitila- ja tekstiilihuoltopalveluiden sekä pesulapalveluiden työelämäympäristöt

Toimitila- ja tekstiilihuoltopalveluiden työelämäympäristössä työtehtäviin kuuluu asiakastöinä muun muassa ylläpito- ja perussiivousta sekä käyttöönotto- ja tehostettua siivousta erilaisissa toimintaympäristöissä. Työtehtäviin voi kuulua tekstiilihuoltoa, pesulapalveluita, erilaisten koneiden käyttöä, asiakaspalvelutehtäviä sekä viherkasvien hoitoa.

Pesulapalveluiden työelämäympäristön työtehtäviin kuuluu muun muassa asiakaspalvelu, tekstiilien esikäsittely, pesu, tekstiilien jälkikäsittely. Pesulassa mahdollisuus nykyaikaiseen kemikaalittoman pesuun.

Tietoa työelämäympäristöstä:

Kenelle palvelu on suunnattu?
Osatyökykyisille tai pitkäaikaistyöttömille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseensä.
Kuinka hakeutua palvelun pariin?
Helsinkiläiset: Helsingin työllisyyspalveluiden tai kuntouttavan työtoiminnan tiimin ohjaamana.
Espoolaiset: Espoon työllisyyspalveluiden ohjaamana.
KEUSOTE: työllisyyspalveluiden sosiaaliohjauksen ohjaamana

Sisältö:
Työtehtävät soveltuvat kaikille kiinnostuneille, sillä niissä huomioidaan jokaisen aikaisempi työkokemus ja ammatillinen koulutus. Erityistä osaamista ei vaadita, aito kiinnostus riittää.

Työtehtävät ovat asiakastöitä ja niissä noudatetaan ammattimaisia työtapoja, menetelmiä ja käytetään kuhunkin työtehtävään ja kohteeseen parhaiten soveltuvia työvälineitä. Työvalmentaja ohjaa ja opastaa työtehtävissä, taitojen karttuessa asiakas voi työskennellä myös itsenäisesti.

Tutkinnon osat:
Työtehtävät on opinnollistettu toimitila- ja tekstiilihuollon ammattitutkinnon osista. Työtehtävistä on mahdollista saada osaamistodistus ja hankkia valmiuksia ammatillisten tutkinnonosien suorittamiseen.

Lisätiedot:

Satu Vienola, p. 040 621 1918

Toimipaikat:
Tenholantien, Leppävaaran ja Pasilan toimipaikoissa.
Työkohteet sijaitsevat muun muassa Invalidisäätiön kiinteistöissä eri puolilla pääkaupunkiseutua ja liikkuminen kohteisiin tapahtuu tarvittaessa Liven järjestämillä yhteiskuljetuksilla yhdessä ohjaajan kanssa.