Päihdevalmennus

Kuvituskuva. Puhdistuspalveluiden työelämäympäristön valmennettava pesemässä ikkunaa.

Kuntouttavaan työtoimintaan tai
opintoihin valmennusjakson kautta

Mikäli olet yli 30-vuotias ja sinulla on ollut ongelmia päihteiden käytön kanssa, olet tervetullut osallistumaan kuukauden valmennusjaksolle, joka edeltää kuntouttavaan työtoimintaan osallistumista. Valmennusjaksolla yhdistetään vertaistuki, toipumisen tuki ja yksilöllinen työhönvalmennus.

Päämääränä on saada päihdeongelmaa haltuun ennen työtoiminnan alkua, joka kestää vähintään kaksi kuukautta valmennusjakson jälkeen. Valmennusjaksolta tai sen jälkeiseltä kuntouttavasta työtoiminnasta on mahdollisuus ohjautua myös ammatillisiin opintoihin tai työelämään.

Tietoa valmennuksesta:

  • Valmennusjakso alkaa 6.9.2021 ja päättyy 30.9.2021, jona aikana keskitytään päihdeongelman haltuunottoon.
  • Toimintaa on neljänä päivänä viikossa.
  • Neljä tuntia päivässä klo 9.00–13.00.
  • Valmennusjakson päivät alkavat joka päivä ryhmätapaamisella 9.00–10.00 (vertaistuki).
  • Tauon jälkeen keskustelevia teemaluentoja päihteiden käytöstä, sairauden rakenteesta ja toipumisen mahdollistavista tekijöistä (psykoedukaatio).
  • Työelämään siirtyminen ja siinä pysyminen keskustellaan ryhmissä ja tarvittaessa yksilötapaamisissa (työhönvalmennus)
  • Valmennusjakson jälkeen toiminta jatkuu kuntouttavana työtoimintana Live Palveluiden työryhmissä kaksi kuukautta tai enemmän. (Ryhmiä on kiinteistöpalvelu, saneeraus, logistiikka, ravintola, kahvila, kokoonpano, pesula ja puhdistuspalvelut.) Asiakas saa tänä aikana myös työhönvalmentajan tuen mahdollisiin opintoihin tai palkkatöihin siirtymiselle.

  • Mukaan otetaan 10–14 espoolaista henkilöä.
  • Ryhmään tulevat osallistuvat toimintaan kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvien statuksella ja heille tehdään kolmen kuukauden kuntouttavan työtoiminnan sopimus. Tästä ajasta 1 kk on valmennusjaksoa ja kaksi kuukautta kuntouttavaa työtoimintaa. Osallistujille maksetaan jaksolta työttömyyskorvaus sekä 9 € kulukorvaus läsnäolopäiviltä.

Toiminta järjestetään Leppävaarassa Live Palveluissa osoitteessa
Kiannonkatu 2, 02650 Espoo.

Lisätietoja:
Marko Pajunen, p. 044 588 1887
marko.pajunen@inlive.fi

Kerttu Hanhela, p. 040 636 8312
kerttu.hanhela@espoo.fi