Kuntouttava työtoiminta

Kuvituskuva. Nainen seisoo keittiössä, hymyilee ja pitää kädessään taikinanpalaa..

Kahvilapalveluiden työelämäympäristö

Kahvila- ja ravintolapalveluiden työelämäympäristönä toimii Tenholantien kahvila Ruskeasuolla, kahvila ja ravintola Metsälässä sekä kahvila ja ravintola Leppävaarassa. Työelämäympäristössä asiakas voi osallistua kaikkiin kahvilan ja ravintolan työtehtäviin. Tehtäviin voi kuulua muun muassa asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä, kahvilatuotteiden valmistusta, astiahuoltoa, kahvilan puhtaanapitoa sekä muita keittiötehtäviä.

Tietoa työelämäympäristöstä:

Kenelle palvelu on suunnattu?
Osatyökykyisille tai pitkäaikaistyöttömille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseensä.

Kuinka hakeutua palvelun pariin?
Helsinkiläiset: Helsingin työllisyyspalveluiden tai kuntouttavan työtoiminnan tiimin ohjaamana.
Espoolaiset: Espoon työllisyyspalveluiden ohjaamana.
Keusote: työllisyyspalveluiden sosiaaliohjauksen ohjaamana

Sisältö:
Työtehtävät soveltuvat kaikille kiinnostuneille, sillä niissä huomioidaan jokaisen aikaisempi työkokemus ja ammatillinen koulutus. Erityistä osaamista ei vaadita, aito kiinnostus riittää.

Jakso tutustuttaa kahvila- ja ravintola-alaan ja ohjaa toimimaan työelämässä vaadittavien pelisääntöjen mukaan. Jakson tavoitteena on saada mahdollisimman aitoja työkokemuksia alan työtehtävistä. Työvalmentaja ohjaa ja opastaa työtehtävissä, taitojen karttuessa valmennettava voi työskennellä myös itsenäisesti.

Tutkinnon osat:
Työtehtävät on opinnollistettu ravintola- ja cateringalan ammattitutkinnon osista. Työtehtävistä on mahdollista saada osaamistodistus ja hankkia valmiuksia ammatillisten tutkinnonosien suorittamiseen.

Ota yhteyttä:

Marianna Koukkunen, p. 0400 966 714.

Toimipaikka:

Leppävaaran, Tenholantien ja Metsälän toimipaikoissa