Ammatillinen kuntoutus

Kuvituskuva. Kaksi nuorta kaulailee ja katsoo hymyillen toisiaan.

Nuorten OPI-kurssit

Kelan OPI-kurssit tarjoavat nuorille yksilö- ja ryhmämuotoista valmennusta mielen hyvinvoinnin tueksi ja tasapainottavat elämää, jos opinnot eivät ole edenneet suunnitellusti tai arjessa on stressiä ja energian puutetta. Tavoitteena on tukea nuoren opiskelu- ja toimintakykyä, vahvistaa vuorovaikutus- ja tunnesäätelytaitoja sekä elämänhallintaa. OPI-kurssilla tehdään tiivistä yhteistyötä oppilaitoksen sekä opiskelijan mahdollisten hoito- ja tukitahojen kanssa.

Tietoa palvelusta:

Kenelle palvelu on suunnattu?

Kurssit on tarkoitettu Business College Helsingin 16 – 25 -vuotiaille opiskelijoille, joiden opinnot ovat vaarassa keskeytyä tai pitkittyä masennus- tai ahdistuneisuusoireilun vuoksi. 

Kuinka hakeutua palvelun pariin?

Opiskelijat valitaan kurssille Liven ja oppilaitoksen yhteisen esivalinnan kautta. Business College Helsingin kuraattorit koordinoivat hakuprosessia oppilaitoksessa ja neuvovat hakijoita. Kela tekee lopullisen päätöksen.

Ota yhteyttä yhteyshenkilöömme, kerromme mielellämme lisää!

Hakeutumista varten tarvitaan Kelan kuntoutushakemus KU 132 ja B-lääkärinlausunto. 

Kesto:

Järjestämme vuosittain kaksi  Kelan kustantamaa kymmenen opiskelijan OPI-kurssia.

Kurssi koostuu 14 ryhmämuotoisesta avopäivästä ja 6 - 8 yksilötapaamiskerrasta, joista osa toteutetaan verkostokokouksena. Kurssi toteutetaan noin 10 kuukauden sisällä yksilöllisesti laaditun aikataulun mukaisesti. Opiskelijat osallistuvat avomuotoiselle kuntoutuskurssille opintojensa ohella.

Ota yhteyttä:

Anders Blomqvist, puh. 040 729 7517

Toimipaikka:

Tenholantien toimipaikka