Ammatillinen kuntoutus

Kuvituskuva. Kaksi nuorta nojaa hymyillen ulkona kaiteeseen.

Nuorten NUOTTI-valmennus

Kelan NUOTTI-valmennus on ratkaisukeskeistä yksilövalmennusta, jonka tavoitteena on suunnitella ja etsiä jatkopolkuja tulevaisuuteesi. Saat tueksesi oman valmentajan, joka auttaa sinua elämäntilanteesi selvittelyssä ja kartoittaa kanssasi tulevaisuuden vaihtoehtoja. Valmennuksessa kunnioitetaan juuri sinun tarpeitasi, voimavarojasi ja vahvuuksiasi, joten käytännön toteutuksesta ja tavoitteista sovit tarkemmin oman valmentajasi kanssa. Yleensä parhaiten päästään eteenpäin hyödyntäen myös oman kotipaikkakuntasi tukiverkostoja.

Ota yhteyttä valmentajiimme täältä!

Katso myös Liven NUOTTI-valmennuksen esittelyvideo.

Tietoa palvelusta:

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Valmennus on suunnattu 16 - 29-vuotiaille nuorelle, jonka toimintakyky on heikentynyt. Sinulla voi olla haasteita tulevaisuuden suunnittelussa, opiskelemaan tai työelämään pääsyssä tai nykyisten opintojesi jatkamisessa.
NUOTTI-valmennuksen tavoitteena on vahvistaa kiinnostustasi elämäntilanteeseesi sekä kartoittaa taitojasi, vahvuuksiasi, tulevaisuuden suunnitelmiasi ja haaveitasi. Tavoitteesi voivat olla niin opiskelussa kuin työelämään suuntautumisessa.

Kuinka hakeutua palvelun pariin?

Hakeutuminen tapahtuu Kelan kautta. Käytössä on kevennetty hakuprosessi, eli sinä tai ohjaava tahosi (kuten Ohjaamo, TYP, etsivä nuorisotyö tai oma oppilaitos) voitte olla yhteydessä Kelan valtakunnalliseen palvelunumeroon (p. 020 692 205) ja hakeutua suullisesti mukaan.

Kelan virkailija täyttää hakemuksen puolestasi ja tekee kuntoutuspäätöksen haastattelun perusteella. Hakeutumiseen ei edellytetä diagnoosia tai lääkärintodistusta. 

Jos haluat valmennukseen meille, mainitse Live hakeutumisen yhteydessä. 

Myös me Livessä autamme mielellämme hakeutumisessa palvelun pariin!

Katso palvelun esite.

Kesto:

Valmennukseen sisältyy enintään 20 käyntikertaa, jotka ovat 60 minuutin mittaisia. Yksi tapaaminen voi sisältää yhden tai useamman käyntikerran, joita voi yhdistellä tarpeen mukaan.

Tapaamiset toteutetaan siellä missä itse toivot, etänä tai kasvokkain. Valmennukseen sisältyy yhteydenpitoa valmentajan kanssa myös tapaamisten välillä.

Verkostotyö on olennainen osa palvelua ja tapaamisiin voi tarvittaessa osallistua myös nuoren verkostojen edustajia. 

Ota yhteyttä:

Anders Blomqvist, p. 040 729 7517
Tarja Pasanen, p. 040 5757442