Live Palvelut varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 11.8.2020 klo 17.15). Lue lisää

Ammatillinen kuntoutus

Nuorten ammatillinen kuntoutusselvitys.jpg

Nuorten ammatillinen kuntoutusselvitys

Kuntoutusselvityksen tavoitteena on kartoittaa työ- ja toimintakykyäsi sekä suunnitella, mille jatkopoluille voisit tulevaisuudessa hakeutua. Selvityksen perusteella sinulle laaditaan yksilöllinen opiskelua tai työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma. Tavoitteena on kasvattaa itsetuntemustasi sekä antaa sinulle tietoa vaihtoehdoista ja tukimuodoista edetessä kohti opiskelua tai työtä.  Jaksoon sisältyy yksilö- ja ryhmämuotoista työskentelyä ja valmennusta. Tukenasi toimii koko selvityksen ajan moniammatillinen työryhmä ja verkostoyhteistyö on palvelussa tärkeässä asemassa.

Tietoa palvelusta:

Kenelle palvelu on suunnattu?

Palvelu on suunnattu 16 – 30 -vuotiaille nuorille, joilla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa ja joilla voi olla haasteita työllistyä tai hakeutua opintojen pariin heikentyneen toimintakyvyn tai motivaation puutteen takia.

Kuinka hakeutua palvelun pariin?

Hakeutuminen tapahtuu Kelan kautta. Käytössä on kevennetty hakuprosessi, eli sinä tai ohjaava tahosi (kuten Ohjaamo, TYP, etsivä nuorisotyö tai oma oppilaitos) voitte olla yhteydessä Kelan valtakunnalliseen palvelunumeroon (p. 020 692 205) ja hakeutua suullisesti mukaan kuntoutukseen.

Kelan virkailija täyttää hakemuksen puolestasi ja tekee kuntoutuspäätöksen haastattelun perusteella. Hakeutumiseen ei edellytetä diagnoosia tai lääkärintodistusta.

Jos haluat kuntoutusselvitykseen meille, mainitse Live hakeutumisen yhteydessä!

Kesto:

Ammatillinen kuntoutusselvitys kestää enintään 13 päivää ja se koostuu alku-, jatko- ja seurantavaiheesta. Eri vaiheet toteutetaan jaksoissa kurssille laaditun aikataulun mukaisesti.

Lisätiedot:

Anders Blomqvist, p. 040 729 7517

Tarja Pasanen, p. 040 5757442

Toimipaikka

Tenholantien toimipaikka