Ammatillinen kuntoutus

Kuvituskuva. Nainen istuu tuolilla takanaan tietokone ja hymyilee.

Ammatillinen kuntoutusselvitys

Ammatillisen kuntoutusselvityksen tarkoituksena on muodostaa kokonaiskuva fyysisestä ja psyykkisestä työ- ja toimintakyvystäsi sekä sosiaalisesta ja ammatillisesta tilanteestasi moniammatillisen työryhmän avulla. Sinulle laaditaan selvityksen aikana kuntoutussuunnitelma yksilöllisten tavoitteidesi mukaan. Suunnitelman tavoitteena voi olla esimerkiksi palaaminen takaisin työelämään. Tarvittaessa teemme verkostotyötä suunnitelman toteutumisen kannalta tärkeiden tahojen kanssa. 

Ammatillinen kuntoutuselvitys voidaan toteuttaa kokonaan läsnäkuntoutuksena tai etäkuntoutuksena tai näiden yhdistelmänä.

Tietoa palvelusta:

Kenelle palvelu on suunnattu?

Työikäisille henkilöille, joiden työ- tai opiskelukyky sekä ansiomahdollisuudet ovat heikentyneet terveydellisistä tai muista vastaavista syistä. Kuntoutusselvityksessä arvioidaan myös mahdollinen tarve ammatilliseen ja lääkinnällisen kuntoutukseen.

Kuinka hakeutua palvelun pariin?

Ota yhteyttä meihin Livessä, neuvomme mielellämme sinua hakemisessa ja hakemuksen laatimisessa!

Ammatillinen kuntoutusselvitys on Kelan tukemaa ja kustantamaa ammatillista kuntoutusta, eli varsinainen hakeutuminen tapahtuu Kelan kautta. Hakemuksen (KU101) liitteenä tulee olla lääkärin B-lausunto.

Palvelun kesto:

Ammatillinen kuntoutusselvitys kestää 2 – 12 arkipäivää ja se voidaan toteuttaa tarvittaessa useassa jaksossa. Selvityksen jatkona on 1 – 3 seurantapäivää.

Sisältö:

Ammatillinen kuntoutusselvitys sisältää eri ammattiryhmien henkilökohtaisia tapaamisia sekä keskusteluryhmiä ja toiminnallisia ryhmiä.

Työryhmään kuuluvat lääkäri, psykologi, sosiaalityöntekijä, työhönvalmentaja sekä fysioterapeutti.

Ota yhteyttä:

Tarja Pasanen, p. 040 5757442

Toimipaikka:

Tenholantien toimipaikka