Ammatillinen kuntoutus

Kuvituskuva. Kaksi nuorta kaulailee ja katsoo hymyillen toisiaan.

Nuorten ITU-kurssi

ITU-kurssilla saat tukea ja ohjausta omaan elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Tavoitteena on opiskeluiden pariin tai työelämään siirtyminen tai siellä jatkaminen.

Tietoa palvelusta:

Kenelle palvelu on suunnattu?
Kurssi on suunnattu 16–29-vuotiaille nuorille, joilla on diagnosoitu lievä tai keskivaikea masennus tai ahdistuneisuushäiriö, joka  rajoittaa opiskelu-, työ- tai toimintakykyäsi. Tavoitteena on opiskeleminen tai työelämään siirtyminen tai siellä jatkaminen. Edellytyksenä on kiinnostus ja halu osallistua kuntoutukseen, joka toteutetaan kasvokkaisena ja verkkokuntoutuksena.

Kuinka hakeutua palvelun pariin?

Katso kurssin esite ja vuoden 2021 kurssien aikataulut täältä.

Hakeutuminen tapahtuu Kelan kautta.

1. Hakeudu ensin lääkäriin. Arvioikaa yhdessä kuntoutuksesi tarpeellisuus. Tarvittaessa lääkäri suosittaa kuntoutusta ja kirjoittaa lausunnon (lääkärinlausunto B), jotta voit hakea kuntoutusta.


2. Täytä ja tulosta hakemuslomake Harkinnanvarainen kuntoutus KU132. Katso kurssien tietoja kuntoutuskurssihausta ja kirjaa kurssin tiedot hakemukseen.

3. Liitä hakemukseesi lääkärinlausunto B, josta selviää kuntoutuksen perusteena oleva sairaus tai vamma ja toimintakykysi sekä lisäksi se, mitä kuntoutusta suositellaan ja mitkä ovat kuntoutuksen syyt ja tavoitteet.

4. Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA. Liitteet voit lähettää myös viestinä asiointipalvelussa. Kirjaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

5. Saat kotiisi postitse kirjallisen päätöksen. Näet päätöksen myös asiointipalvelussa. Päätös kuntoutuksestasi lähetetään myös tiedoksi palveluntuottajalle, milloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. 

Tarvittaessa autamme sinua kurssille hakeutumisessa!

Palvelun sisältö:
Kuntoutus toteutetaan ryhmäkuntoutuksena, ja siinä otetaan huomioon jokaisen asiakkaan yksilöllinen kuntoutustarve ja -tavoite. Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja vertaistukea, monipuolista tekemistä sekä yksilöllisiä tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa.

Kurssin tavoitteena on, että saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Kurssilla pyritään lisäämään voimavarojasi ja valmiuksiasi niin, että pystyisit monipuolisesti osallistumaan toimintoihin omassa ympäristössäsi ja yhteiskunnassa.

Toimipaikka:
Lähipäivät Helsingissä Tenholantien toimipaikassa (3+2 lähipäivää yhteensä). Kauempaa tulevilla on mahdollisuus majoitukseen. Kuuden viikon etäkuntoutusjakso Howspace-verkkoalustalla, joka toimii asiakkaan omalla älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Tarvittaessa sinulle lainataan tarvittavat välineet kurssille osallistumiseksi.

Ota yhteyttä:
Jenni Parviainen
p. 040 641 1776
itu@inlive.fi