Liven toiminnot jatkuvat pääasiassa etäpalveluina (päivitetty 8.4.2021 klo 14.28). Lue lisää

Kuvituskuva. Nainen katsoo kuvan alareunasta hymyillen kohti taivasta.

Kuntouttava
työtoiminta

Kokeile työtä työelämäympäristöissämme

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta voi olla ratkaisu, jos takana on pitkä työttömyysjakso, osatyökykyisyyttä tai jos nuori miettii vielä elämänsä suuntaa.

Työelämälähtöisen kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on valmennettavan työllistyminen tai hakeutuminen koulutuksen tai muun työllistymistä edistävän toiminnan pariin. Se tukee valmennettavaa, auttaa pääsemään kiinni päivä- ja työrytmiin sekä antaa arvokasta työkokemusta jatkoa varten. Valmennettava saa urapolkunsa suunnitteluun myös työhönvalmentajan tuen.

Nuorille suunnattu kuntouttava työtoiminta tukee arjen rytmittämistä, vahvistaa työelämätaitoja ja auttaa selvittämään opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksia. 

Käytännönläheisissä työelämäympäristöissämme valmennettavat pääsevät kokeilemaan itselleen sopivaa alaa aitojen työtehtävien parissa. Tarjoamme työelämäympäristöjä kahvilapalveluiden, kiinteistönhoidon ja saneerauksen, logistiikan, kokoonpano- ja tuotantopalveluiden, printti- ja postituspalveluiden sekä puhdistuspalveluiden parissa.

Ihmisiä työskentelemässä Liven printtipuolen työtoiminnassa.

Kuntouttavassa työtoiminnassa tehdään erilaisia asiakastöitä

Tuotevalikoimamme

Työelämälähtöinen kuntouttava työtoiminta

Työelämälähtöinen kuntouttava työtoiminta tukee ja ohjaa valmennettavaa kohti työelämää parantamalla hänen toimintakykyään, elämänhallintaansa ja työelämävalmiuksiaan.

Aikuisten ryhmämuotoinen valmennus

Ryhmävalmennuksen tavoitteena on edetä kohti valmennettavan tilanteeseen parhaiten sopivaa jatkopolkua. Se tukee arjen rytmittämistä ja omien voimavarojen tunnistamista. 

 

Nuorten ryhmämuotoinen valmennus

Kuntouttavan työtoiminnan ryhmävalmennuksessa tuetaan nuoren arjen rytmittämistä, omien voimavarojen tunnistamista ja sosiaalisten tilanteiden hallintaa.

Kahvilapalvelut

Kahvilapalveluiden työelämäympäristössä valmennettavat voivat osallistua kaikkiin kahvilatyöntekijän työtehtäviin Invalidisäätiön ylläpitämässä kahvilassa.

Kiinteistönhoito ja saneeraus

Työelämäympäristössä valmennettavattyöskentelevät monipuolisesti erilaisten toimitila- ja kiinteistönhuollon sekä saneeraus- ja pienremontoinnin työtehtävien parissa.

Logistiikka

Työelämäympäristössä valmennettavat työskentelevät aitojen logistiikan työtehtävien parissa. Oppimisympäristöinä toimivat verkkokauppa, kuljetuspalvelut sekä varastopalvelut.

Kokoonpano ja tuotanto

Työelämäympäristön työtehtäviin kuuluu monipuolisesti erilaisia kokoonpano- ja pakkauspalveluiden alihankintatöitä sekä muovituotannon tehtäviä.

Printti- ja postituspalvelut

Työelämäympäristössä valmennettavat työskentelevät erilaisten tulostus-, kopiointi- ja postituspalveluiden parissa. 

Puhdistuspalveluiden työelämäympäristö

Työelämäympäristön työtehtäviin kuuluu muun muassa ylläpito- ja perussiivousta sekä käyttöönotto- ja tehostettua siivousta erilaisissa toimintaympäristöissä.