Kuvituskuva. Nainen katsoo kuvan alareunasta hymyillen kohti taivasta.

Kuntouttava
työtoiminta

Kokeile työtä työelämäympäristöissämme

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta ohjaa kohti työelämää. Tavoitteena on työllistyminen, hakeutuminen koulutukseen tai muiden työllistymistä edistävien palveluiden pariin. Palvelu on tarkoitettu pitkäaikaistyöttömille ja myös heille, joilla ei ole ammatillista koulutusta, aiempaa työkokemusta tai suomen kielen osaamista.

Kuntouttava Työtoiminta tukee ja auttaa pääsemään kiinni päivä- ja työrytmiin sekä antaa arvokasta työkokemusta jatkoa varten. Jatkopolun suunnitteluun saat työhönvalmentajan tuen. Työelämäympäristöissämme pääsee kokeilemaan itseään kiinnostavia työtehtäviä työvalmentajan/työnohjaajan kanssa.
Käytännönläheisissä työelämäympäristöissämme pääsee kokeilemaan itselleen sopivaa alaa aitojen työtehtävien parissa. Tarjoamme työelämäympäristöjä kahvila- ja ravintolapalveluiden, kiinteistöpalveluiden, logistiikan, kokoonpano- ja tuotantopalveluiden, printti- ja postituspalveluiden sekä toimitila- ja tekstiilipalveluiden ja pesulapalveluiden parissa.

Ihmisiä työskentelemässä Liven printtipuolen työtoiminnassa.

Kuntouttavassa työtoiminnassa tehdään erilaisia asiakastöitä

Tuotevalikoimamme

Työelämälähtöinen kuntouttava työtoiminta

Työelämälähtöinen kuntouttava työtoiminta tukee ja ohjaa valmennettavaa kohti työelämää parantamalla hänen toimintakykyään, elämänhallintaansa ja työelämävalmiuksiaan.

Aikuisten ryhmämuotoinen valmennus

Ryhmävalmennuksen tavoitteena on edetä kohti valmennettavan tilanteeseen parhaiten sopivaa jatkopolkua. Se tukee arjen rytmittämistä ja omien voimavarojen tunnistamista. 

 

Nuorten ryhmämuotoinen valmennus

Kuntouttavan työtoiminnan ryhmävalmennuksessa tuetaan nuoren arjen rytmittämistä, omien voimavarojen tunnistamista ja sosiaalisten tilanteiden hallintaa.

Kahvilapalvelut

Kahvila- ja ravintolapalveluiden työelämäympäristössä valmennettavat voivat osallistua kaikkiin kahvilan tai ravintolan työtehtäviin Invalidisäätiön ylläpitämissä kahviloissa ja ravintoloissa.

Kiinteistönhoito ja saneeraus

Työelämäympäristössä asiakkaat työskentelevät monipuolisesti erilaisten toimitila- ja kiinteistönhuollon sekä pienremontoinnin työtehtävien parissa.

Logistiikka

Työelämäympäristössä asiakkaat työskentelevät aitojen logistiikan työtehtävien parissa. Oppimisympäristöinä toimivat verkkokauppa, kuljetuspalvelut sekä varastopalvelut.

Kokoonpano ja tuotanto

Työelämäympäristön työtehtäviin kuuluu monipuolisesti erilaisia kokoonpano- ja pakkauspalveluiden alihankintatöitä sekä muovituotannon tehtäviä.

Printti- ja postituspalvelut

Työelämäympäristössä valmennettavat työskentelevät erilaisten tulostus-, kopiointi- ja postituspalveluiden parissa. 

Puhdistuspalveluiden työelämäympäristö

Toimitila- ja tekstiilihuoltopalveluiden työelämäympäristön työtehtäviin kuuluu muun muassa ylläpito- ja perussiivousta sekä käyttöönotto- ja tehostettua siivousta erilaisissa toimintaympäristöissä. Pesulapalveluiden työelämäympäristön työtehtäviin kuuluu muun muassa asiakaspalvelu, tekstiilien esikäsittely, pesu, tekstiilien jälkikäsittely. Pesulassa mahdollisuus nykyaikaiseen kemikaalittoman pesuun.