Live käynnistää lähipalvelut porrastetusti 1.6. alkaen. Siihen asti etäpalvelut jatkuvat. (päivitetty 14.5.2020 klo 12.54). Lue lisää

Ajankohtaista_banneri

Hankkeet

Tutustu kehittämistoimintaamme

Osaaviksi opettajiksi yhdessä - monikulttuurinen matka työelämään

Kirjoittanut: Live palvelut | 6.9.2018 12:06

Hankkeen tavoitteena on kouluttaa maahanmuuttajataustaista opetus- ja ohjaushenkilöstöä, joilta puuttuvat ulkomailla suoritettujen korkeakouluopintojen rinnastamista koskevien OPH:n päätösten mukaiset täydentävät opettajankoulutuksen opinnot. Ammattiopisto Live ja Live Palvelut toimivat hankkeessa opetusharjoitteluoppilaitoksena.

Hankeajankohta ja rahoittaja:

Hanketta hallinnoi Haaga-Helian ammatillinen opettajakorkeakoulu. Hanke toteutetaan 1.9.2018 -30.6.2020 välisenä aikana Opetushallituksen rahoituksella.

Tavoitteet:

Tavoitteena on mahdollistaa maahanmuuttajataustaisen opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamisen päivittäminen vastaamaan suomalaisia pätevyysvaatimuksia.  Hankkeen tavoitteena on tarjota n. 25-30 opiskelijalle ajanmukainen opetuksen ja ohjaamisen osaaminen sekä verkostoitumismahdollisuuksia.

Toimenpiteet:

Ammattiopisto Live sekä Live Palvelut tarjoavat maahanmuuttajataustaiselle opetus- ja ohjaushenkilöstölle mahdollisuuden opetus- ja ohjausharjoitteluun aidoissa oppimisympäristöissä. Osallistuvat harjoittelivat saavat yksilöllisen kokemuksen suomalaisesta ammatillisesta koulutuksesta.  Opetusharjoittelijat saavat itse vaikuttaa harjoittelupaikan valintaan.

Tulokset:

Hanke tarjoaa maahanmuttajataustaiselle opetus- ja ohjaushenkilöstölle mahdollisuuden pätevöityä opettajiksi Suomen vaatimusten muaksiesti.  Ammattiopisto Live ja Live Palvelut  saavat mahdollisuuden oppia lisää monikultuurisuudesta.   Lisäksi opetushenkilökunta saa mahdollisuuden  ohjata ja opastaa maahanmuuttajataustaisia opetus- ja ohjausharjoittelijoita.  

Hankekumppanit:

Haaga-Helia, Varia, Business College Helsinki

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö Liisa Metsola
p. 050 517 3563, liisa.metsola@inlive.fi

OPH  rahoittaa logo

Aiheet: työ, henkilöstön osaaminen, kansainvälinen, pedagogiikka

Kirjoittanut Live palvelut

Live Palvelut on valmennus- ja asiantuntijatalo, jonka toiminta on keskittynyt erityistä tukea tarvitsevien työllistymiseen.

Jätä kommentti