Live käynnistää lähipalvelut porrastetusti 1.6. alkaen. Siihen asti etäpalvelut jatkuvat. (päivitetty 14.5.2020 klo 12.54). Lue lisää

Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Täytyy tuntea omat heikkoutensa voidakseen tulla vahvaksi - Ilonan tarina

Kirjoittanut: Live palvelut | 8.10.2019 9:22

Vantaalainen Ilona Ojankoski valmistui Ammattiopisto Livestä sisustajaksi 2017. Alalle hän päätyi puolivahingossa, sillä alun perin kuvitteli hakevansa opiskelupaikkaa sisustussuunnittelun puolelta. – Eipä tästä osaamisesta mitään haittaakaan ole ollut, oman kotinsa remontoinut rempseä nuori nainen sanoo.

Livestä Ilona sai tutkinnon, joka avaa mahdollisuuden hakeutua vaikkapa korkeakouluopintoihin. Tutkinnon suorittaminen olikin tärkeä etappi; Ilonan todellinen intohimo nimittäin löytyy kirjoittamisesta ja asioiden visualisoinnista.

Esiintymisestä nauttiva Ilona oli pitämässä puhetta Nuorten työllistymisen tulevaisuus- seminaarissa, kun yleisössä istunut Liven asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen bongasi hänet. Journalismin ja viestinnän opinnoista haaveileva Ilona halusi varmistua, olisiko ala ”hänen juttunsa”. Annikan myötävaikutuksella Ilona pääsi Liven viestintään puolen vuoden työkokeiluun.

Ilonan mukaan työharjoittelu osana tiivistä viestintätiimiä oli lottovoitto. – Sain työpöydälleni tehtäväkokonaisuuksia laidasta laitaan. Tein henkilöhaastatteluita Intraan, kävin juttukeikoilla kameran kanssa ja tein videomateriaalia Liven käyttöön. Nautin ajastani Livessä, sillä opin joka päivä uutta ja itsetuntoni viestinnän tekijänä kasvoi, Ilona kertoo.

Korkeakoulun ovet eivät vielä viime kevään yhteishaussa avautuneet, mutta Ilona onnistui saamaan toimistoassistentin pestin yhdistyksestä. – Työpäiväni täyttyvät pitkälti yhdistyksen viestinnästä ja sosiaalisen median kanavien hallinnasta. Koen, että minuun luotetaan, sillä olen saanut vastuuta lisää. Tämä on ollut juuri niin ihana työpaikka, kuten oletinkin, Ilona kertoo.

Ilonan kiistattomia vahvuuksia ovat visuaalisuus, taiteellisuus sekä persoonallinen kirjoitustyyli. Ironista onkin, että mitä luontevin ammatti oli kaatua keskittymishaasteiden aiheuttamiin kirjoitusvirheisiin. Tunnistettuaan omat heikkoutensa Ilona oppi keskittymään ja kirjoitusvirheet vähenivät. Ilonan viesti kuuluukin: ”Täytyy tuntea omat heikkoutensa voidakseen tulla vahvaksi.”

Ilona kertoo itse tuottamallaan ja esittämällään videolla siitä, miten erilaisuus on rikkaus.

Kirjoittanut Live palvelut

Live Palvelut on valmennus- ja asiantuntijatalo, jonka toiminta on keskittynyt erityistä tukea tarvitsevien työllistymiseen.

Jätä kommentti