Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

TalentPikatreffit yhdistää työnhakijat ja työnantajat

Kirjoittanut: Live palvelut | 26.3.2019 8:32

Live edistää asiakkaidensa ja opiskelijoidensa työllistymistä monin tavoin. Liven ja työelämän yhteistyö on tiivistä ja tavoitteena on saada asiakkaat ja opiskelijat täältä töihin. Työllistymistä varten on kehitetty TalentPikatreffit-työnhakukonsepti, jonka tarkoituksena on yhdistää työnhakijat ja työnantajat, tutustuttaa nuoret työelämään ja lisätä heidän itsevarmuuttaan ja kokemustaan työnhakuun. Tapahtuma yhdistää työnantajan ja työnhakijan kahdenkeskisen kohtaamisen sekä työelämästä tutun hissipuheen, jonka avulla työnhakija kiteyttää oman osaamisensa.

Liven kokkiopiskelijoille järjestettiin oma TalentPikatreffit-tapahtuma. Tällä kertaa mukana oli kuusi kokkiopiskelijaa sekä kuusi yritystä, Toimitori, Antell, Sodexo, Soupster, Hävikkiruokaravintola Loop sekä Ravintolakolmio. Ennen varsinaista tapahtumaa työhönvalmentajat järjestivät opiskelijoille toiminnallisen neljän kerran valmennuksen. Valmennuksen sisältö koostui omien vahvuuksien tunnistamisesta, työnhakutaidoista, kuten ansioluettelon ja työhakemuksen laatimisesta, työhaastatteluun valmistautumisesta sekä Live-treeneistä. Myös työnantajat perehdytettiin etukäteen noin tunnin mittaisella briefingillä, joka piti sisällään yhteistyömahdollisuuksien ideointia ja kehittämistä sekä tietysti valmistautumista itse tilaisuuteen. Henkilökohtaisten tapaamisten päätteeksi työnhakijoiden ja työnantajien edustajien kanssa käytiin yhdessä läpi tunnelmia tapahtumasta.

Opiskelijat ja työnantajat tyytyväisiä

Kokemukset tapahtumasta olivat onnistuneita niin opiskelijoiden kuin työnantajienkin puolesta. Työnhakijat kokivat saaneensa tapahtumasta rohkeutta ja itsevarmuutta sekä tietoa omista vahvuuksistaan. Liven 17-vuotias kokkiopiskelija Rasmus osallistui tapahtumaan, koska haluaisi löytää kesätöitä. Opintojensa puitteissa Rasmus on ollut työssäoppimassa jo monessa paikassa, muun muassa ravintola Livessä ja kahvila Livessä. Kesätöitä hän toivoisi mieluiten kahvilasta, ravintolasta tai nuorten parista. Hän oli tyytyväinen tapahtumaan, joka oli hänen mielestään mukava ja hyödyllinen. Myös etukäteen järjestetty opiskelijavalmennus sai häneltä kiitosta.

-Valmennus oli mukavaa ja hyvin inspiroivaa, siellä sain ansioluetteloni siistiin kuntoon, hän kertoo.

Työnantajat saivat haastatella työnhakijoita vuoron perään parin minuutin ajan kerrallaan. Rasmus ehti jutella jokaisen mukana olleen työnantajan kanssa.

-Kerroimme itsestämme parin minuutin ajan ja kysyin työnantajilta, saisiko kesätöihin tarvittaessa ohjeistettua apua. Se kuulemma järjestyy.

Myös työnantajat olivat uudenlaisesta konseptista innoissaan. Sodexoa tapahtumassa edusti Espoon Sodexo Kaivomestarin palvelupäällikkö Päivi Louhivaara. Hän oli ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa. Live ja Sodexo ovat kuitenkin tehneet jo pitkään yhteistyötä, tälläkin hetkellä Sodexossa on työssäoppimassa Ammattiopisto Liven laitoshuollon opiskelija. Yhteistyö on ollut Päivin mukaan helppoa ja toimivaa. Myös konsepti oli Päivin mieleen.

-Minusta tämä on erittäin hyvä tapa rekrytoida. Opiskelijat olivat valmistautuneet tilaisuuteen mielettömän hyvin. Heidän ansioluettelonsa tekivät minuun vaikutuksen, ne oli laadittu todella huolellisesti. Opiskelijoista huomasi, että he olivat aidosti kiinnostuneita alasta.

Päivi kertoi nuorille Sodexon tarjoamista mahdollisuuksista ja palveluista sekä mahdollisuudesta jättää avoin työhakemus, jos sopivaa paikkaa ei löydy.

- Konsepti vaikuttaa hyödylliseltä. Opiskelijoilla oli selkeästi paljon osaamista ja uskoisin, että voisimme löytää tätä kautta jopa uusia työntekijöitä. Tapahtuma poikii varmasti yhteistyötä, ainakin opiskelijoiden nimet jäävät mieleen, jolloin heidät muistaa paremmin rekrytointivaiheessa.

Live toteuttaa TalentPikatreffit-konseptia myös tilauksesta asiakkaille. Jos konsepti sopisi toimintaanne, ota yhteyttä, niin lähdetään yhdessä kehittämään mallia.

Ota yhteyttä:

Annika Lipponen
p. 050 557 1495
annika.lipponen@inlive.fi

Kirjoittanut Live palvelut

Live Palvelut on valmennus- ja asiantuntijatalo, jonka toiminta on keskittynyt erityistä tukea tarvitsevien työllistymiseen.

Jätä kommentti

Uusimmat kirjoitukset

Tilaa