Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Nuorten työllistyminen -tiesithän, että voit saada monenlaista tukea?

Kirjoittanut: Live palvelut | 7.3.2019 13:14

Tiesitkö, että Live Palvelut toteuttaa nuorille monipuolisia palveluita, joiden tavoitteena on löytää sinulle jatkopolku tulevaisuuteen, esimerkiksi työnteon tai opintojen parista. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi ammatillisen kuntoutuksen, työhönvalmennuksen sekä kuntouttavan työtoiminnan palveluita. Tutustu nuorille suunnattuun laajaan palveluvalikoimaamme tästä artikkelista!

Elämään voi ajoittain osua vaikeita elämäntilanteita tai muita haasteita, joiden ratkaisemiseen ulkoinen tuki ja valmennus voi auttaa. Ehkä työpaikkaa ei ole löytynyt ahkerasta työnhausta huolimatta tai juuri itselle sopivaa opiskelualaa ei ole tullut vastaan? Nuorten työttömyys tai erityisen tuen tarve voi johtua myös haasteista mielenterveyden tai elämänhallinnan, kuten päivärytmin ylläpitämisen kanssa. Erilaisissa pulmatilanteissa asiantuntijan tuki voisi auttaa selvittelemään omaa elämäntilannetta ja jatkopolkuja tulevaisuuteen. 

Me Live Palveluissa etsimme ammattitaitoisten ja osaavien asiantuntijoidemme avulla yksilöllisiä ratkaisuja nuorten kohtaamiin monenlaisiin haasteisiin ja elämäntilanteisiin. Palvelumme on suunnattu ensisijaisesti alle 30-vuotiaille nuorille, joilla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa tai joilla voi olla esimerkiksi haasteita työllistyä. Eri palveluiden kohderyhmät ja tavoitteet vaihtelevat kuitenkin yksilöllisesti ja muovautuvat usein yksilöllisen tarpeen mukaan. Lue tästä artikkelista tarkemmin, mistä palvelusta juuri sinä voisit hyötyä!

Työhönvalmennus

Työhönvalmennus tarjoaa tukea ja ratkaisuja, jos tavoitteenasi on sopivan työ- tai opiskelupaikan löytäminen tai tarvitset tukea työntekoon tai opiskeluun. Opintojen läpäisyn tuki on myös usein tärkeä osa valmennusta, jolloin tavoitteena on vauhdittaa opintojesi edistymistä. Valmennuksen sisältö ja tavoitteet muokkautuvat kuitenkin aina oman elämäntilanteesi ja omien tarpeidesi mukaan, siksi valmennus voi myös tarjota tukea opiskeluista työelämään siirryttäessä tai tukea esimerkiksi työpaikalla tapahtuvaa oppimista, oppisopimusopiskelua, opintojen loppuunsaattamista tai koulutuksesta työelämään siirtymistä. 

Tarjoamme työhönvalmennusta eri oppilaitosten ammatillisille opiskelijoille. Voit kysyä omasta oppilaitoksestasi mahdollisuutta Liven työhönvalmennukseen ja hakeutua mukaan oman oppilaitoksesi kautta. Valmennus tapahtuu omassa oppilaitoksessasi tai muualla opintojasi ja työllistymistäsi edistävissä oppimisympäristöissä. Tuki opettajille ja työnantajille on olennainen osa palvelua.

Toteutamme lisäksi matalan kynnyksen Nuoret kohti työtä-valmennusta, joka sopii erityisesti sinulle, jos olet työttömänä työnhakijana TE-toimistossa tai jos sinulla on ainoastaan perusasteen tutkinto. Tavoitteena on löytää sinulle työ- tai opiskelupaikka tai tukea sinua jatkamaan nykyisessä työssäsi tai opinnoissasi. Saat tueksesi asiantuntevan ja osaavan valmentajan, jonka kanssa etsitte yhdessä vaihtoehtoja ja jatkopolkuja tulevaisuuteen ja joka kannustaa ja opastaa sinua omien toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Voit hakeutua mukaan valmennukseen useita eri reittejä, esimerkiksi TE-toimiston, Ohjaamojen, kaupunkien ja kuntien nuorisotoimen tai kuntouttavan työtoiminnan kautta. Tavoitteena on, että pääset mukaan valmennukseen mahdollisimman nopeasti ja helposti. Valmennus kestää enintään kuusi kuukautta, tarkempi kesto ja sisältö määritellään yksilöllisesti.

Nuorten kuntouttava työtoiminta

Jos haluat selvittää, mihin voisit työllistyä tai mennä opiskelemaan ja kaipaat ryhmän tukea siirtyessäsi kohti työelämää tai koulutusta, nuorten kuntouttava työtoiminta voisi sopia sinulle. Kuntouttavan työtoiminnan ryhmävalmennus on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille, jotka haluavat vahvistaa työelämä- ja työnhakutaitojaan sekä oppia keinoja ylläpitää ja edistää työkykyään. Kolmen kuukauden valmennus tukee arjen rytmittämistä, omien voimavarojen tunnistamista ja sosiaalisten tilanteiden hallintaa. Samalla sinulle laaditaan työllistymistä edistävä jatkosuunnitelma yhteistyössä kaupungin yhteyshenkilön kanssa. Ryhmä pääsee myös itse vaikuttamaan valmennuksen sisältöön. Voit hakeutua mukaan joko TYP-toimiston tai Ohjaamon kautta. Tarkemmat hakukriteerit löydät täältä.

Nuorten ammatillinen kuntoutus

Nuorten kuntoutus on tärkeä osa toimintaamme ja tarjoamme nuorille useita Kelan kuntoutuskursseja ja valmennuksia. Ratkaisukeskeisen NUOTTI-yksilövalmennuksen tavoitteena on suunnitella ja etsiä uusia jatkopolkuja tulevaisuuteesi. Saat tueksesi oman valmentajan, joka auttaa elämäntilanteesi selvittelyssä ja kartoittaa yhdessä kanssasi tulevaisuutesi vaihtoehtoja. Sovit yhdessä valmentajasi kanssa siitä, kuinka valmennus sinun kohdallasi toteutetaan, omien voimavarojesi ja vahvuuksiesi mukaan. Valmennus toteutetaan siellä missä itse toivot, etänä tai kasvokkain. Hakeutuminen tapahtuu Kelan kautta, käytössä on kevennetty hakuprosessi, eli voit olla itse yhteydessä Kelan valtakunnalliseen palvelunumeroon (p. 020 692 205) ja hakeutua suullisesti mukaan. Hakeutumiseen ei edellytetä diagnoosia tai lääkärintodistusta.

OPI-kurssit on suunnattu opiskelijoille, joiden opinnot uhkaavat pitkittyä tai keskeytyä masennus- tai ahdistuneisuusoireilun vuoksi. Kurssit tarjoavat yksilö- ja ryhmämuotoista valmennusta mielen hyvinvoinnin tueksi ja tasapainottavat elämää, jos opinnot eivät ole edenneet suunnitellusti tai arjessa on stressiä ja energian puutetta. Tavoitteena on tukea opiskelu- ja toimintakykyäsi, vahvistaa vuorovaikutus- ja tunnesäätelytaitoja sekä elämänhallintaasi. Tarjoamme kursseja Business College Helsingin 16 – 25 -vuotiaille opiskelijoille. Kurssi koostuu ryhmä- ja yksilötapaamisista noin 10 kuukauden sisällä yksilöllisesti laaditun aikataulun mukaisesti. Osallistut avomuotoiselle kurssille opintojesi ohella.

Ammatillisen kuntoutuksen palveluista tarjoamme nuorille myös ammatillista kuntoutusselvitystä. Kuntoutusselvityksen tavoitteena on kartoittaa työ- ja toimintakykyäsi ja suunnitella, mille jatkopoluille voisit tulevaisuudessa hakeutua. Selvityksen perusteella sinulle laaditaan yksilöllinen, opiskelua tai työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma. Voit hakeutua mukaan Kelan kautta, käytössä on kevennetty hakuprosessi, eli voit olla yhteydessä Kelan valtakunnalliseen palvelunumeroon (p. 020 692 205) ja hakeutua suullisesti mukaan kuntoutukseen. Hakeutumiseen ei edellytetä diagnoosia tai lääkärintodistusta. Ammatillinen kuntoutusselvitys kestää enintään 13 päivää ja se koostuu alku-, jatko- ja seurantavaiheesta.

Liven laajasta palveluvalikoimasta löydät myös muita vaihtoehtoja elämäntilanteestasi ja tavoitteistasi riippuen. Jos vielä pohdit jatkopolkujasi, etkä esimerkiksi tiedä, mitä haluaisit tulevaisuudessa tehdä tai jaksamisesi on koetuksella, matalan kynnyksen palvelu Live Polku voi auttaa etsimään omaa suuntaa elämässä. Se tarjoaa nopean ja joustavan väylän kohti ammatillista koulutusta, kuntouttavia ja työllistäviä palveluita tai työelämää yksilöllisen tarpeesi mukaisesti. Live Polku toimii ma-pe klo 9-13 ja sen voi aloittaa non-stop periaatteella. Hakeutuminen tapahtuu henkilökohtaisen haastattelun kautta. Valmennus on maksutonta. Ota yhteyttä ja tule tapaamaan meitä!

Jos ammatilliset opinnot kiinnostavat, voi vaihtoehtosi olla Ammattiopisto Liven lukuisat perustutkinto- tai erikoisammattitutkintokoulutukset, työhön ja itsenäiseen elämään valmentava TELMA-koulutus tai ammatilliseen koulutukseen valmentava VALMA-koulutus.

Mikä tahansa elämäntilanne tai tavoite sinulla onkaan, ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin lähdemme yhdessä etsimään juuri sinulle sopivaa polkua työelämään tai opintojen pariin!

Ota meihin yhteyttä, kerromme sinulle mielellämme lisää! Palvelukohtaiset yhteystiedot löydät jokaisen palvelun omalta sivulta.

 

Kirjoittanut Live palvelut

Live Palvelut on valmennus- ja asiantuntijatalo, jonka toiminta on keskittynyt erityistä tukea tarvitsevien työllistymiseen.

Jätä kommentti

Uusimmat kirjoitukset

Tilaa