Liven toiminnot jatkuvat pääasiassa etäpalveluina (päivitetty 8.4.2021 klo 14.28). Lue lisää

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Kasvun asenne työnhaussa

Kirjoittanut: Live palvelut | 26.1.2021 12:46

Työnhaku on monesti puuduttavaa hommaa. Hakemusta hakemuksen perään, ja joskus ei saa edes sitä ”Meille tuli 107 hakemusta, ja et ikävä kyllä päässyt jatkoon” -vastausta. Puuduttavaan tilanteeseen auttaa kasvun asenteen harjoittelu.

Vanhan sanonnan ”Ei Roomaakaan päivässä rakennettu”, voi ottaa avuksi tähän ongelmaan. Toisaalta voi miettiä, ei Roomaakaan myöskään päivässä tuhottu. Tästä syystä pieneltä tuntuvat päivittäiset askeleet vaikuttavat, mutta pienten askeleiden vaikutuksen ymmärtää vasta silloin, kun työnhakua tarkastelee kasvun asenteen kautta.

Mitä kasvun asenne tarkoittaa? Se on sitä, kun ”valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun” -kohdalla ajatellaan, mitä voin oppia tästä. Vastoinkäyminen ei siis tarkoita sitä, että koko homma tulisi lopettaa tai että sinussa olisi jotain vikaa, vaan se tarkoittaa sitä, ettei nykyinen työnhaun strategia toiminut.

Näkökulman muutos

Einstein on määritellyt hulluuden määritelmäksi sen, että yrittää tehdä samaa asiaa samalla tavalla uudestaan ja uudestaan odottaen erilaisia tuloksia. Monesti muutokset työnhaun strategiassa eivät tarvitse olla suuria – joskus jo ihan pieni näkökulman muutos auttaa luomaan riittävän momentumin, jolla tavoitellut tulokset saavutetaan.

Einstein on myöskin sanonut, ettei ongelmaa voida ratkaista sillä ajattelulla, jolla se on syntynytkin. Tarvitaan siis parempaa ajattelua. Ja paremmalla ajattelulla päästään parempiin tuloksiin. Mutta ei heti. Se ottaa aikaa, ja kasvun asenne tarkoittaakin sitä, että sitä Roomaa rakennetaan pala palalta – kunnes haluttuihin tuloksiin päästään.

Jokaisella pienellä askeleella on väliä. Mutta jos ei ota pieniä askeleita, mitään ei tapahdu. Rooma jää rakentamatta. Ota siis kasvun asenteen harjoittelu päämääräksesi omaa Roomaa rakentaessasi - ja lisää myönteisen lopputuloksen todennäköisyyttä ottamalla tänään pienen askeleen, huomenna toisen ja ylihuomenna kolmannen. Lopulta kun toistat tätä tarpeeksi kauan – ja harjoittelet matkan varrella kasvun asennetta eli muutat toimimatonta strategiaasi, voit saada aikaan isoja muutoksia tuloksissasi.

 

Blogin kirjoittaja toimii työhönvalmentajana Live Palveluiden Työ-SIB -palvelussa.

Kirjoittanut Live palvelut

Live Palvelut on valmennus- ja asiantuntijatalo, jonka toiminta on keskittynyt erityistä tukea tarvitsevien työllistymiseen.

Jätä kommentti