Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Habitus-päivä tsemppasi opiskelijoita kohti työelämää

Kirjoittanut: Live palvelut | 19.9.2018 8:41

Ammattiopisto Liven Arlan toimipaikassa vietettiin 18.9 opiskelijoiden Habitus-päiviä. Päivän tarkoituksena oli valmentaa opiskelijoita kohti työelämää ja kiinnittää huomiota siistiin ja huoliteltuun ulkoiseen olemukseen työhaastatteluissa.

IMG_0101_muokattuPäivän aikana opiskelijoilla oli mahdollisuus harjoitella työelämä- ja esiintymistaitoja erilaisten työelämään liittyvien tehtävien avulla. Paikan päällä oli Varian kampaajaopiskelijoita, joilta opiskelijoiden oli mahdollista ostaa pientä korvausta vastaan meikkausta, hiustenlaittoa tai stailausta työhaastattelua tai cv-kuvauksia varten. Lisäksi opiskelijoilla oli tilaisuus kuvauttaa video-cv tai otattaa itsestään hyvälaatuinen kuva ansioluetteloa varten.

Ammattiopisto Liven toisen vuoden merkonomiopiskelija Patric Forsström, 16, osallistui Habitus-päivään yhdessä muiden luokkalaistensa kanssa.IMG_0063_muokattu

- Harjoittelimme muun muassa oikeita työhaastattelutilanteita varten. Minä toimin työhaastattelijana ja kaverini oli haastateltavana. Kävin myös stailauspisteellä leikkauttamassa hiukseni ja mietimme stailauksessa, mikä on sopiva yleisilme työhaastatteluun.

Patric on oma-aloitteinen ja motivoitunut nuori mies, joka ei ole antanut näkövammansa toimia esteenä työnhaussa. Hyvä asenne on kantanut hedelmää, ja Patric on järjestänyt jo koko opiskeluvuodelleen työssäoppimispaikat.

-Ensin menen 2,5 kuukauden työssäoppimisjaksolle Sellon Tokmannille, sen jälkeen neljäksi kuukaudeksi Sellon Suomalaiseen Kirjakauppaan. Tein etukäteen listan, minne paikkoihin haluaisin päästä töihin ja kävin niissä paikan päällä kyselemässä mahdollisuutta päästä työssäoppimisjaksolle. Pitää olla ajoissa liikkeellä, muuten ei löydä enää työssäoppimispaikkoja!

Patric toivoo, että joku työssäoppimisjaksoista poikisi kesätyön ensi kesäksi. Myös tulevaisuudessa valmistumisensa jälkeen häntä kiinnostaa asiakaspalvelutyö, lisäksi hän on miettinyt oman yrityksen perustamista.

-Tämä oli hyödyllinen päivä ja auttaa minua varmasti jatkossa työhaastatteluissa. Jos ei harjoittele ollenkaan etukäteen, voi oikeassa työhaastattelussa mennä ihan lukkoon. Itse olen käynyt jo useassa työhaastattelussa työssäoppimispaikkoja varten. Ne ovat menneet ihan hyvin eikä minua ole juurikaan jännittänyt.

 IMG_0014_muokattuIMG_0024_muokattuIMG_0138_muokattuIMG_0149_muokattu

 

Kirjoittanut Live palvelut

Live Palvelut on valmennus- ja asiantuntijatalo, jonka toiminta on keskittynyt erityistä tukea tarvitsevien työllistymiseen.

Jätä kommentti

Uusimmat kirjoitukset

Aiheet

Tilaa